Психично болна жена тормози цял блок, институциите бездействат

0

Психично болна жена от Бургас от няколко години тормози съседите от блока, в който живее на улица „Сан Стефано“. Хората се оплакват, че тя денонощно отправя заплахи към тях, наводнява апартаментите им, както и входа. Някои от съседите й са ремонтирали жилищата си, но течовете продължават, а стените са покрити с мухъл. Съседите изпитват страх от болната жена и се надяват на съдействие от страна на институциите.

„Аз съм тормозен, защото имам непрекъснати заплахи от нея за убийство. Аз съм инвалид и се страхувам за живота си, защото всеки един момент мога да срещна тази жена, която е много болна“, разказва съседът на психично болната жена Боян Станилов.

Съседът посочи, че справянето с тази ситуация е като „затворен тебеширен кръг, от който засега бягство няма“.

Вчера съседите са молили прокуратурата и полицаите да вземат мерки по казуса. Очаква се разпореждане на районна прокуратура Бургас за принудително влизане и извеждане на жената, която се е барикадирала в страната.

“Имаме постановление от средата на месец май от Районна прокуратура за настаняване на лицето в ЦПЗ. След многократни посещения на адреса тя не отваря, стои си вкъщи. Един път е водена от нас, успяхме да влезем, тя ни отвори и я настанихме в ЦПЗ. Оттогава досега ежемесечно районен инспектор, който е по линия на териториално обслужване посещава адреса, но не успява да направи абсолютно никакъв контакт”, посочи гл. инспектор Ивайло Инджов, нач.сектор „Охранителна полиция“ към Първо районно управление в Бургас.

Според домоуправителя на блока жената прави „водна защита“ в дома си, „защото се страхувала от облъчване с лазери“. Така тя наводнява съседите си от години.

„Тя е опасна. Един път щеше направо да ме убие. Хвърли един буркан от терасата си и замалко да падне на главата ми. Тук паркират коли, минават малки деца“, разказва домоуправителят.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.