Проверяват за полицейски чадър над убиеца на мъжа на съдийката от Нова Загора

0

С лед убийството на съпруга на районна съдийка в Нова Загора, прокуратурата проверява дали убиецът е имал полицейски чадър. Това съобщиха от прокуратурата.

Окръжна прокуратура – Сливен се самосезира и разпореди проверка по отношение на законосъобразността на действията на полицейските служители от РУ на МВР – Нова Загора с оглед изясняване наличието на данни за подпомагане на лице, извършило престъпление, да избегне или да бъде осуетено спрямо него наказателно преследване.

Окръжна прокуратура – Сливен постанови задържане за срок до 72 ч. по отношение на извършителя на убийството на 52-годишeн мъж от гр. Нова Загора, и предстои да внесе искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение задържане под стража.

В хода на разследването и във връзка с медийни публикации относно предходно деяние на обвиняемия, свързано с посегателство върху личността на друго лице, Окръжна прокуратура – Сливен незабавно изиска информация от РУ на МВР гр. Нова Загора относно наличието на такъв случай и предприетите действия по изясняването му.

Установено е, че в РУ на МВР – Нова Загора е бил регистриран случай на посегателство на задържания срещу друго лице, извършено от обвиняемия на 21.10.2023 г., във връзка с който се води полицейска проверка. Към момента на извършване на убийството на 52-годишния мъж, въпросната полицейска проверка не е била докладвана на прокуратурата.

На 27.10.2023 г. Окръжна прокуратура – Сливен изиска преписката по извършваната в РУ на МВР – Нова Загора проверка и след преценка на съдържащите се в нея данни незабавно образува друго досъдебно производство и започна разследване срещу обвиняемото лице за опит за умишлено убийство на мъж на 23 години от гр. Нова Загор

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.