Прокурорското синче няма срам! Рисувал свастики в килията, подписал се Васил Ламята (снимки)

0

Сега е под домашен арест, проверяват го по няколко пъти на ден дали си е вкъщи

Нови доказателства срещу прокурорския син Васил Михайлов за хулигански прояви и побой. Кадри, с които bTV разполага, показват, че докато е бил в затвора в Бобов дол, Васил е издълбал дупка в килията си, нарисувал е свастика и се е подписал като Васил Ламята.

Снимка: bTV

Освен че е издълбал дупка в стената на килията си в затвора в Бобов дол, преди няколко седмици Васил Михайлов е създал и тези два надписа – единият хитлеристки, другият с име и прякор и надпис „прокурорския син“.

Той беше преместен в Бобов дол от Софийския централен затвор през февруари заради нападения, заплахи и арогантно поведение.

Това се прави, „за да се осигури безопасността както на служителите на затвора, така на другите лишени от свобода, а и на самия подсъдим“, заявява през февруари наблюдаващият прокурор Георги Иванов.

През юни обаче, Михайлов отново се върна в затвора в София. А там, по информация на bTV, ударил с юмрук в лицето един от задържаните. Материалите за извършени нови престъпления вече са приобщени към делото срещу Михайлов.

„Не, имате някаква грешка. Той вече търпи мярката си, новата мярка, няма какво да коментираме повече“, каза адвокатът на Васил Михайлов Велин Велинов.

След като в края на октомври младежът даде интервю пред bTV и беше върнат зад решетките заради нарушаване на домашния арест, този път не е при приятелката си.

Въпреки че Михайлов е с проследяваща гривна, полицаите в Перник имат задача – по няколко пъти в денонощието да проверяват дали той спазва домашния си арест.

„Причината е, че случаят е особен и има данни, че в миналото е нарушавал наложената му мярка“, обясниха от ОДМВР-Перник.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.