Прокурорското леке Васил Михайлов нокаутирал бащата на Луиза Григорова

0

19-годишният Васил Михайлов, син на прокурора от Перник Бисер Михайлов, повалил с един удар на пешеходна пътека бащата на актрисата Луиза Григорова Красимир Григоров. Случката се разиграла по време на абитуриентските балове в Перник. Васил бил сред абитуриентите, бащата на актрисата зад него на улицата. В един момент младежът се обърнал, приближил се и му ударил кроше. Мъжът паднал на пешеходната пътека.

Това разказа в Софийския районен съд 25-годишният Никълъс Тодоров, който заедно с приятелката си Белослава Йорданова, са частни обвинители по делото, защото са сред пострадалите от Васил. Младежът е подсъдим за побой и закани.

Във вторник за първи път на процеса, който от пролетта не може да тръгне, дойдоха освен двама от пострадалите и шестима свидетели. Четирима от тях бяха доведени принудително.

Ударът, нанесен на Красимир Григоров, бил заснет на видео както повечето изцепки на Васил. Самият Никълъс бил виждал 5-6 клипа, които той описа пред съда. На друг се виждало как Васил удря полицай. Той се разпространяваше и в социалните мрежи преди година и половина и на него се чуваше как, докато мъж удря друг, се вика: Ти полицайче ли си?

Никълъс Тодоров описа и трети клип. На него на младеж със свалени гащи му се нанасяли удари по задните части. Чувало се Васил да казва:

“Брат, искам да ти се измоча (изпикая) на главата, ама нямам капка”

При изричането на тази реплика се намеси и Васил, който е активен и задава въпроси.

“Ако съм го казал аз, щеше да е измочам”, внесе яснота той. Според обвинението боят над Никълъс бил в ранните часове на 9 април м.г. на детска площадка, известна като Жирафа, в центъра на Перник. Васил го повикал по телефона, за да се разберат, защото Никълъс бил нарекъл гаджето му Боряна “тая”. В момента прокурорският син е в ареста в Кюстендил по обвинение, че точно на нея се е заканвал с убийство. До лятото на тази година двамата още бяха гаджета. Боряна е и свидетел по дело срещу Никълъс за престъпна група за разпространение на наркотици.

Още щом Никълъс с приятелката си пристигнали, Васил започнал да го удря по главата с юмруци, повалил го на земята. Според Никълъс нанесъл му над 100 удара.

От кроше на Васил бил повален и 33-годишният Мартин Карамфилов, но през ноември 2021 г. в заведение в Перник. Той не е оплаквал в полицията, защото не помнел какво е станало. Причината за боя, била, че един от приятелите на Мартин хванал за ръката гаджето на прокурорския син. Според Васил не било за ръката, а за тялото.

Чичото на младежа, също Васил Михайлов, обясни извън залата, че често племенникът му бил предизвикван.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.