Прокурорският син от Перник пуснат под домашен арест

0

Закана за убийство, три средни и две леки телесни повреди и две хулиганства – за това е подсъдим Васил Михайлов

Софийският районен съд измени мярката за неотклонение на прокурорския син от Перник Васил Михайлов от „задържане под стража“ в домашен арест. Аргументът на магистратите е, че обвиняемият е в продължение на една година без два дни в килия.

Младежът е подсъдим за закана за убийство, три средни и две леки телесни повреди, както и две хулиганства. Михайлов обаче ще трябва да остане в килията, докато прокуратурата реши дали ще протестира решението на районните магистрати. Ако това се случи, окончателно решение трябва да вземе Софийския градски съд, а дотогава прокурорският син ще остане заключен.

Преди да му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение, Михайлов бе под домашен арест, като носеше електронна гривна. Заради това, че прокуратурата намери нарушения, съдът го върна в ареста.

Сега новото решение на СРС е младежът да бъде с гривна, но със сателитно проследяване. Васил Михайлов беше предупреден от магистратите, че ако нарушава мярката си, отново ще бъде задържан.

Делото срещу Михайлов започна отначало, защото предишният съдия замина на стаж в съда по правата на човека в Страсбург. Днес по процеса бяха разпитани свидетели, които разказаха случилото се в Перник преди време.

Следващото заседание по делото е на 19 септември.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.