Прокурорският син към приятелката си: Ще те убия!

0

“Ще те убия!“ Така се заканвал на приятелката си прокурорският син Васил Михайлов от Перник, а после я удрял по лицето.

Софийската районна прокуратура внесе в Пернишкия районен съд обвинителен акт срещу Васил Михайлов, син на прокурора Бисер Михайлов, за закани с убийство, отправени към бившата му приятелка Боряна Рангелова.

В периода от 28 октомври 2022 до 21 юли 2023 г. Васил Михайлов четири пъти се е заканил с убийство на Рангелова. На 28 октомври 2022 г., около 04:00 ч. в апартамент в Перник, Михайлов ѝ казал: „Ще те убия!“, а след това започнал да нанася удари с ръка по лицето ѝ. На неустановена дата през декември 2022 и на 1 юли 2023 г. се обадил на жената по телефона и отново ѝ казал, че ще я убие. На 21 юли т.г., около 17:30 ч. в Перник, обвиняемият отново се заканил с убийство спрямо Рангелова, като ѝ направил жест с ръка наподобяващ стрелба с пистолет, насочен към нея.

По случая са разпитани свидетели и са направени експертизи, извършени са претърсвания и е иззет мобилен телефон, който обвиняемият е ползвал, докато е бил в затвора в София.

Припомняме, че това е третият обвинителен акт, който е внесен от Софийската районна прокуратура към Васил Михайлов за извършени престъпления в Перник. Той е подсъдим и по друго дело за нанасяне на телесни повреди, закана с убийство и хулиганство, по което заседанията продължават в Софийския районен съд. По обвинение за закана с убийство и нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди Васил Михайлов вече е осъден и му е наложено наказание от 20 месеца затвор условно.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.