Прокурори налазиха ЮЗУ „Неофит Рилски” за корупция

0

Окръжната прокуратура в Благоевград се самосезира по повод публикации в медиите относно наличие на корупционни практики в Правно-историческия факултет на Югозападния университет „Неофит Рилски“.

В публикациите се съдържа информация за нанасяни оценки на студенти без положени изпити, фалшифициране на подписи, издаване на дипломи без полагане на изпити, посочват още от прокуратурата. Предстои извършване на проверка.

Във връзка с изнесените в публичното пространство данни, прокуратурата започва проверка в Правно-историческия факултет на Югозападния университет в Благоевград.

Югозападният университет си запазва правото на отговор, след като получи информация по официалния ред относно публикуваните твърдения и предположения, се посочва в позиция на висшето училище, публикувана на сайта им преди няколко дни, допълва БТА. От университета посочват още, че имат интерес цялата истина да бъде установена.Според съобщението, публикациите са от бивш преподавател в Югозападния университет „Неофит Рилски“.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.