Прокурор изгърмя заради Пепи Еврото

0

Прокурорът от Софийската районна прокуратура (СРП) Константин Сулев е обвинен в длъжностно престъпление заради разследване срещу бившия следовател, а сега адвокат в неизвестност Петьо Петров – Пепи Еврото, пише „Лекс“. Информацията е потвърдена от Софийската градска прокуратура.

В края на май тази година Сулев привлече Пепи Еврото като обвиняем за принуда и за използване на специални технически средства за събиране на информация. Тогава от СРП съобщиха, че са се самосезирали от медиите и са започнали разследване срещу Петров за това, че от 2018 г. до 29 май 2023 г. различни лица са били принуждавани да направят нещо против волята си, като са били заплашвани, както и за това, че е използвано специално техническо средство, предназначено за негласно събиране на информация. Тъй като Петров не беше открит, за да му бъде предявено постановлението, той беше обявен за издирване.

През август въпросното дело е било иззето от горестоящата градска прокуратура, която е отменила като незаконосъобразно постановлението за привличането на Петров като обвиняем за принуда, поради липсата на каквито и да е доказателства за извършено престъпление, без дори да има разпит на пострадал от принудата.

Малко по-късно прокурор от СГП е привлякъл като обвиняем за длъжностно престъпление колегата си от СРП Константин Сулев. Причината е, че той не е извършил никакви други действия по въпросното разследване, освен да се самосезира по публикации в един сайт, да привлече Петров като обвиняем, като постанови 72-часов арест и да го обяви за издирване.

Междувременно на 15 август се разбра, че Петров има обвинение по скандала „Осемте джуджета“.

На този етап не е отправено предложение до и. д. главния прокурор Борислав Сарафов за временното отстраняване на Сулев от длъжност.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.