Прокурор иска 20 години затвор за убийството с гирата

0

Обвинителят от Апелативна прокуратура-Пловдив Светлозар Лазаров поиска да бъде намалена на 20 години доживотната присъда на жена, убила приятеля си с гира. В края на март т. г. пловдивският окръжен съд наложи затвор да края на дните на Красимира Лалева.

Кръвопролитието се разигра на 21 октомври 2021 г. в кв. “Кючук Париж”. При скандал между Красимира и по-младия ѝ приятел Божан, жената хванала гира и разбила главата му. После завлякла тялото в банята и опитала да го запали. Осъзнала какво е сторила, тя отишла в църквата “Света Марина”, където се изповядала на отец Виктор. После той се обадил в полицията, тъй като тя нямала телефон, за да се обади на тел. 112. След задържането Красимира направила самопризнания.

Според прокурор Светлозар Лазаров първоинстанционният съд е завишил обществената опасност на деянието и е пренебрегнал смекчаващите вината обстоятелства. Защитата на Лалева също поиска да ѝ бъде намалена присъдата и заяви, че тя е била провокирана от Божан, който бил под въздействието на алкохол и наркотици.

“Той упражняваше насилие върху мен. Аз просто се защитих. Не съм искала да стане така”, разплака се Красимира Лалева в съдебната зала. Апелативният съд в Пловдив ще се произнесе до един месец.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.