Прокуратурата ще проверява нужна ли е била „гола“ проверка в Пловдив

0

Обвинител от Окръжната прокуратура в Пловдив се заема с проверка имало ли е превишаване на правомощията на полицейските служители в нощта на 5 срещу 6 май. 

Униформените влезли в едно от големите нощни заведения в града с цел добиване на предварителна информация относно държане, употреба и разпространение на наркотични вещества в нощните клубове. Клиентите обаче се оплакаха, че всички 400 посетители са били съблечени голи и държани така с часове. 

Директорът на полицията в Пловдив отрече да е имало превишаване на правомощията и уточни, че акцията е започнала още на 5 март и всички клубове са проверявани по аналогичен начин. Конкретно в цитираното заведение, чийто собственик подаде жалба в прокуратурата, са установени 14 непълнолетни лица, които са били с декларация за придружител, отделно в две от лицата имало наркотични вещества. По единия случай е образувано досъдебно производство, а в другия – бързо полицейско производство.

От Окръжната прокуратура в Пловдив съобщиха, че в рамките на тяхната проверка ще бъдат снети обяснения от служители на нощното заведение, както и от посетители, ще бъдат иззети записи от охранителни камери и др. По нея ще бъдат изискани и материали и информация от Областната дирекция на МВР в Пловдив във връзка с проведената операция, както и от дружеството, което стопанисва заведението.

След приключване на проверката наблюдаващият обвинител ще прецени налице ли са достатъчно данни за извършено престъпление, както и дали да образува досъдебно производство. Срокът за приключването е едномесечен.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.