Прокуратурата поиска: 22,5 г. затвор за Семерджиев

0

Обвиненият за катастрофата на бул. „Черни връх“, при която загинаха две млади жени, да получи 22 години и половина затвор, поиска днес прокуратурата, предаде bTV. 

По обвинението за убийство по непредпазливост прокуратурата поиска от съда да наложи присъда от 15 години затвор. Предвид факта, че Георги Семерджиев има съдебно минало и е обвиняем за общо пет престъпления, обвинението поиска увеличение с една втора.

Адвокат Пламен Димитров, който представлява роднините на Хариет, която загина при катастрофата на „Черни връх“, поиска от съда максималната присъда от 20 години затвор за убийство. Поиска и обезщетение на стойност 250 000 лева за петима нейни роднини за причиняване на болка и страдание.

Предстои Софийският градски съд да се произнесе за присъдата.

На последното съдебно заседание обвиненият за катастрофата на столичния бул. „Черни връх“ Семереджиев отрече да е шофирал автомобила с в нощта на инцидента. „Не управлявах аз автомобила в момента на катастрофата. Друг човек го управляваше, искаше да го вземе рент-а-кар“, заяви той. 

Преди това пък стана ясно, че Семереджиев може да бъде оправдан за шофиране след употреба на наркотици. Първата експертиза е установила наличие на метамфетамин, но без да е ясно с каква концентрация. Вещите лица, които са работили по нея, обаче, заявиха пред съда, че изследваната от тях кръвна проба не е съхранявана правилно. Пробата е доставена при тях замразена, което не позволява да се определи дали в кръвта има наличие на алкохол.

Вещите лица, изготвили съдебнохимическата експертиза излязоха с друго заключение – изследваната проба кръв не показала наличие на синтетични наркотици и производни. Използвани са два метода с различна чувствителност, а пробата, отишла при тях, не била замразена, казаха те пред съда.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.