Прокуратурата дава на съд хладнокръвния убиец от Рогош, застрелял трима роднини

0

Окръжна прокуратура-Пловдив предаде на съд за умишлено убийство Николай Христов, застрелял хладнокръвно трима души в село Рогош.

Спрямо 40-годишният мъж е внесен обвинителен акт за това, че на 6 август 2022г. чрез използване на огнестрелно оръжие-едноцевна, гладкоцевна пушка, умишлено е убил повече от едно лице. Припомняме, че това са роднините му – чичо си Енчо и двама братовчеди – Стефан на 45 години и Веско на 50 години.

В деня на престъплението със същото огнестрелно оръжие Николай е направил опит умишлено да убие 51-годишна жена, която е била ранена и откарана в болница. Христов е предаден на съд и за притежание на огнестрелно оръжие без разрешително. Той е имал едноцевна, гладкоцевна пушка и 24 броя патрони 12-ти калибър, пише TrafficNews.

На 6 август Николай Христов се е прибирал от работа, когато на вратата, пред дома му заварил наредени с метални пръчки, чичо му-Енчо и двамата му братовчеди. Така скандалът за въпросния имот станал по-сериозен, а Николай взел пушката, която притежавал и разстрелял роднините си. Когато паднали на земята, убиецът заредил отново оръжието и стрелял още веднъж по тях. Версията на Николай Христов бе, че се е опитал да защити себе си и дъщеря си, като е бил под афект, заради тормоза, който е търпял години наред от тримата убити мъже.

Спрямо извършителя на хладнокръвното убийство е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.