Прокуратурата: Бизнесменът Велико Желев е разследван за принуда на служител

0

Строителният предприемач Велико Желев се разследва за принуда над свой служител, съобщи заместник – районният прокурор на София Борислав Георгиев. Той уточни, че по случая се издирват  още двама души.

Георгиев категорично отрече разследването да има връзка с проверките на МВР за нередности при строителството и ремонта на магистрали и участъци от републиканската пътна мрежа.

Делото е за принуда с нанасяне на лека телесна повреда на служител на Желев. Самият Желев е задържан за 24 часа, а останалите двама,  съпричастни към случая,  се издирват, обясни прокурор Борислав  Георгиев.

„Пострадалото лице е разпитвано многократно. Принудата, упражнена срещу пострадалия, е по повод имуществено разпореждане, поемане на финансови задължения. Става въпрос за дружествени отношения в рамките на дружеството. Това е бил бивш негов служител. Разследването е, че е бил принуден да подпише документи, които са с невярно съдържание.“

След анализ на събраните доказателства ще стане ясно ще има ли обвиняеми по случая, каза още заместник –районният прокурор на София Борислав Георгиев.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.