Проговори оцелелият по чудо след трагедията, убила 31-годишния Йордан в Бургас

0

Загиналият при трагичен инцидент в Морската градина на Бургас е 31-годишният Йордан Желев. Младият мъж е бил на разходка заедно със своя приятел от детинство Чанко Чанев, с когото са били връстници, съобщава Флагман.

Ужасната трагедия се е разигра около 21,30 часа в сряда в района на Колежа по туризъм в морския град.

Ето какво е накарало двамата мъже едновременно да се покачат върху П-образния соц монумент, съставен от три елемента.

„Нещо ни стана, докато вървяхме по алеята.

Видяхме отдалеч белия паметник и решихме, че може да стане интересно селфи. Успяхме и двамата да се покатерим. Преди да се снимаме, основите се разклатиха и политнахме едновременно – той назад, а аз напред.

Така една от колоните затисна приятеля ми”, е разказал още в самото начало на спешния медицински екип и полицаите оцелелият по чудо Чанко, който е с много леки наранявания.

Приятелят му обаче е буквално премазан. Двамата са били в Морската градина заедно с родителите на Чанко. Хората са били много кротки и с нормално поведение.

И двамата млади мъже са образовани и нямат никакви противообществени прояви.

Същият паметник често е бил ползван за силови тренировки на запалени спортисти. Често някои от тези паметници стават обекти на вандализъм именно поради тази причина. Ползвали се за т. нар. пасивно и активно „висене” и набирания за трупане на мускули по гърба и корема.

В случая с Йордан и Чанко обаче нещата не стоят по този начин, както са предполагали полицаите.

Загиналият Йордан е семеен и има 3-годишна дъщеричка.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.