Приятелката на Георги Семерджиев се яви в съда и „забрави“, че той взима кокаин

0

Делото за катастрофата, причинена от 35-годишния бивш футболист Георги Семерджиев на бул. „Черни връх“ в София през лятото, в която загинаха две млади жени, продължи с разпит на още свидетели. 

Пред съда приятелката му Ева Йорданова, с която били заедно повече от две години, каза, че никога не го е виждала да употребява наркотици, винаги карал нормално, никога не е бил агресивен. След като съдът припомни, че при първите си показания Йорданова е казала, че знае, че приятелят ѝ взима кокаин, тя обясни, че не си спомняла.

Като свидетел по делото на днешното заседание се яви и Магдалена Иванова. Пред съда тя разказа, че заедно със Семерджиев и бившата полицайка Симона Радева са обикаляли с автомобила му по-рано в същия ден на катастрофата, когато Семерджиев ожулил друга кола, докато чакали на червен светофар. Той не спрял, за да провери състоянието на автомобила, а за случилото се разбрал по-късно, разказа още Иванова.

Свидетел по делото беше и Георги Маринов – собственик на ожуления автомобил. Пред съда той разказа, че в деня на катастрофата се е прибирал от работа, когато колата му била ударена от ляво. По думите му той не успял да види водача на автомобила, заради затъмнените стъкла, но видял силуети на двама души и че автомобилът е с чуждестранна регистрация. Свидетелят имал и работещ видеорегистратор по време на произшествието, но отказал да представи записа пред полицията, стана известно по време на разпита, съобщава БТА.

Разпитани бяха също Георги Стефанов, собственикът на сервиза, в който Семерджиев редовно е ремонтирал автомобилите си, както и неговият работник Пламен Киров. Стефанов разказа, че в деня на катастрофата Семерджиев е докарал автомобила за обслужване. И двамата разпитани отрекоха да са видели външни щети по автомобила, а Киров разказа, че е сменял накладките на автомобила на Семерджиев един-два пъти месечно. 

Делото ще продължи с разпит на непризовани и неявили се свидетели на 6 март от 13 часа.

Георги Семерджиев е подсъдим за катастрофата от 5 юли миналата година, на бул. „Черни връх“, при която загинаха две млади жени – на 22 и 26 години. Той е подсъдим за общо пет престъпления, сред които шофиране с фалшива шофьорска книжка и неистински регистрационни номера и други. Според прокуратурата в деня на катастрофата Семерджиев е шофирал след употреба на наркотици. Той се намира в ареста от няколко месеца.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.