Преди полицаят да прегази малката Моника, е отправил заплаха с пистолет

0

Апелативният съд в Пловдив гледа на втора инстанция делото срещу бившия полицай Владимир Панайотов. Преди две години и девет месеца на пешеходна пътека в центъра на село Братaница той прегази и уби 7-годишната Моника.

Шест години затвор – толкова поискаха родителите на загиналото момиченце. Бившият полицай отново заяви, че съжалява, че е прегазил момиченцето на пешеходна пътека, и че е надценил служебните си ангажименти, за които е бързал със служебния си автомобил във фаталния ден.

В началото на годината Окръжният съд в Пазарджик наложи четири години ефективна присъда на първа инстанция, тъй като Панайотов призна напълно вината си и поиска делото да се гледа по съкратената процедура.

Защитата на пострадалото семейство твърди, че има данни, че преди трагичния инцидент, в качеството си на полицай, Панайотов е заплашил с пистолет момиче и момче, които са разхождали куче в парк. Затова поиска прокуратурата да докладва този случай.

„Настояваме за максимална ефективна присъда, не по-малко от шест години. Болката не отминава, с нея се свиква. Убиват ти детето и справедливост – няма!“, категоричен е бащата на Моника.

Според близките на убитото дете при убийство извършителите трябва да влизат в затвора, а чрез ефективна присъда, се надяват войната по пътищата да спре.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.