Преди 1 г.: Майката на изнасилваното момиче подавала сигнали за тормоз

0

20-годишният дупничанин Г. К., обвинен за закана за убийство и за съвкупление с лице ненавършило 14- годишна възраст, отрече пред съда да е имал отношения с пострадалата, твърди че е изнудван за пари от нейната майка.

Районен съд – Дупница под председателството на съдия Маргарита Алексиева уважи искането на РП- Кюстендил, т. о. Дупница за вземане на най- тежката мярка за неотклонение. Съдия Алексиева е категорична, че събраният доказателствен материал, в това число и разпита на пострадалата, е достатъчен за формиране на обосновано предположение, че обвиняемият е съпричастен към извършване на деянията. Съдът намира, че е налице опасност от извършване на друго престъпление, ако мярката за неотклонение бъде по-лека. Макар и неосъждан, той е личност с висока степен на обществена опасност, предвид обстоятелството, че се касае за тежки умишлени престъпления против личността. Съдът взема предвид също така, че пострадалата е била малолетна, когато е извършвала полов акт.

Отчетено бе още, че през 2022 г. срещу обвиняемия е било подадено заявление от майката на пострадалата за отправени закани срещу нея и дъщерите й, които към този момент са били на 12 и 14 години. Относно другата предпоставка – обвиняемият да се укрие, съдът намира, че е налице, доколкото същият редовно напуска страната видно от справката му за задгранични пътувания, работил е в Кралство Белгия, а в България не е трудово ангажиран.

Срещу Г. К. е повдигнато обвинение, че в периода 22.09.2023 г. – 27.09.2023 г. в Дупница няколко пъти отправил закани с убийство спрямо 14-годишно момиче. Освен по телефон, той го заплашил и с оръжие.

На 27.09.2023 г. Г.К. произвел изстрел с пневматичен пистолет по стъклата на прозорците на жилището на пострадалата в ж.к. „Бистрица“ в гр. Дупница. Г.К. е привлечен към наказателна отговорност и за съвкупление със същото лице в периода докато то е било малолетно.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.