ПП-ДБ в екстаз: Васил Терзиев встъпва като кмет на София

0

Новоизбраният кмет на София Васил Терзиев встъпва в длъжност днес на първото заседание на новия Столичен общински съвет (СОС) и за радост на жълтопаветниците от ПП-ДБ-„Спаси София“.

Дневният ред на първото заседание включва приветствие на областния управител към новоизбраните общински съветници, кмет на Столична община, кметове на райони и кметства.

На заседанието председателят на Общинската избирателна комисия Полина Витанова ще представи информация за резултатите от местните избори. Новоизбраният кмет на София ще положи клетва пред Общинския съвет.

Грети Стефанова от „Продължаваме промяната – Демократична България“, като най-възрастен общински съветник, ще открие и ръководи първото заседание. 

В рамките на сесията днес Столичният общински съвет предстои да избере свой председател.

В края на миналата седмица съдът отказа да спре встъпването на Васил Терзиев като кмет по жалбата неговата конкурентка за поста Ваня Григорова.

Административен съд София-град (АССГ) отхвърли искането на щаба на Ваня Григорова за спиране на предварителното изпълнение на решението на ОИК-София, с което Васил Терзиев е обявен за кмет на София. 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.