Познавате ли Никола Маринов – сериен насилник, измамник, бияч? (СНИМКИ)

0

В продължение на 10 години Никола Маринов се представя за различни личности, за да подвежда своите жертви. Осъден е за домашно насилие. Успял е да измами десетки жертви, лежи 11 месеца в затвора, а след това излиза на свобода и продължава със своите измами. Отново е задържан за едно денонощие, след което – пуснат.

Извергът Никола Маринов посегнал сексуално на дете

През 2021 г. много хора разказаха пред Нова тв за своите срещи с Маринов. По думите им всеки от тях е бил подведен, като в повечето случаи мъжът получавал големи суми пари, за да извърши определени услуги. Интервю даде и бившата съпруга на Маринов, която сподели, че го е осъдила за домашно насилие. „Посягаше ми, както и на голямата ми дъщеря, и на майка му“, каза жената.

Никола умело влиза и в ролята на представител на Министерството на отбраната. „С риск да бъда уволнен от българската армия – искам да знаете, че армията е с вас“, заявяваше той. От ведомството отрекоха Маринов някога да е бил техен служител.

В друго видео мъжът играеше ролята на автомобилен състезател. Треньорът на отбора, участвал във въпросната надпревара, потвърди, че Маринов ги е заблудил, след което е изчезнал безследно.

Преди близо три години измамникът беше задържан от „Икономическа полиция“, след като се представи за прокурор по делото за КТБ и поиска подкуп. Една от жертвите на измамата – Васил Агопов, си уговори среща с Маринов, който очакваше поредната сума пари.

След задържането му през юни 2021 г. Маринов беше оставен за постоянно в ареста и осъден за измама с ефективна присъда от 11 месеца. Мъжът има и друга присъда от 2011 г. – за измама и кражба. На 23 декември 2022 г. е освободен.

Преди седмица Надежда Дойчева – една от потърпевшите от деянията на Маринов, отново алармира за проблеми с мъжа. Жената е и създателката на Facebook групата, чрез която общуват пострадали от Маринов. Активността в групата се увеличава веднага след излизането на мъжа от затвора. „Започнах да получавам сигнали, че се опитва да мами и успява – пак се представя за полицай, кредитен консултант, адвокат, следовател“, разказа Дойчева.

От Софийската районна прокуратура отговориха, че за 2023 г. има подадени два сигнала за измама срещу мъжа. И по двата се работи, а по един от тях е образувано досъдебно производство. И в двата случая мъжът е заявил, че има нужда от средства за лечението на болната си майка и издръжка на детето си. Така получил суми от 2000 лв. и 5000 лв.

Преди дни с Надежда се свързва Светла Милушева. Тя твърди, че Маринов е опитал да блудства с непълнолетната ѝ дъщеря.

„На 14 декември поръчах такси, за да може дъщеря ми да се придвижи от вкъщи до училище. В този ден получих известие, че ще дойде Никола“, разказа Милушева.

Тя изпраща дъщеря си до колата, където на предната седалка до шофьора има друг мъж. „Аз попитах това споделено пътуване ли е и водачът на автомобила каза: „Не, това е мой приятел, пътува с мен, тъй като се пазим от НАП. Нали знаеш, че това не е регламентиран начин за пътуване“, заяви Милушева.

Тъй като тя работи от вкъщи и няма възможност да води дъщеря си на училище, детето пътува с такси всеки ден. Майката се уговаря с шофьора той да прибере дъщеря ѝ от училище във въпросния ден. И така Маринов се сдобива с телефона на момичето.

„Той ми поиска разрешение за това да вземе номера на дъщеря ми и аз се съгласих“, казва Милушева.

След първата им среща дъщерята на Светла излиза във ваканция. Започва да получава съобщения във вайбър от таксиметровия шофьор Никола с поздравления за празниците.

На 11 януари момичето е на училище и Светла отново поръчва такси през приложението. Името на водача отново е Никола, но този път е с друга кола. Мъжът твърди, че това е собствен автомобил и предлага на майката да отложи пътуването в приложението и той да изпълни поръчката с намаление. Жената се съгласява.

Така момичето започва да пътува всеки ден до и от училище с Никола. Споделя му, че живее сама с майка си, че от години не комуникира с баща си. Мъжът печели доверието и на майка ѝ.

В петък в колата на Никола се оказват бившата му съпруга и дъщеря им. Той моли момичето да се представи за негова колежка от работа, под претекст, че не иска бившата му съпруга да знае, че работи като шофьор на такси. Никола ѝ споделя, че е полицай.

„Почна да ми разказва как бил полицай в 3 РУ и затова познавал добре пътищата около моето училище. Инсценира, че се обажда на негов колега, за да хванат някаква кола. За да скъси дистанцията, започна да ми разказва, че има яхти на морето, апартаменти в Несебър, че ще ме взима със себе си на яхтата“, разказва момичето.

На 16 януари Никола отново взима дъщерята на Светла от дома ѝ, за да я закара на училище. „Тогава ми каза, че той лично би ми направил услугата да отнеме девствеността ми, че на мен ми трябва сериозно момче, което да ми бъде гадже. Тогава се притесних, но пред него се опитах да запазя самообладание и да не показвам страх, тъй като не знаех как ще реагира“, споделя дъщерята на Светла.

Момичето в крайна сметка стига до училището и пише на майка си да не плаща на Никола за превоз на следващия ден. В същия ден обаче мъжът взима момичето от училище. Прави опити да я докосва в колата. Стигат до площад в квартал „Княжево“, където Никола отбива встрани от пътя. Пита момичето дали е помислила върху предложението му и я предупреждава да не споделя за това с майка си.

Ученичката лъже Никола, че закъснява за урок и трябва да тръгват. За щастие зад тях се появяват други автомобили, които започват да свирят с клаксони и карат Никола да потегли. Веднага след това той предлага на момичето на следващия ден да я заведе в хотел в Банкя за негова сметка. Когато стигат до дома ѝ, тя казва, че не е сигурно, че ще успее да се срещне с него на следващия ден, бяга от колата и веднага разказва всичко на майка си.

Двете отиват в полицията. Светла е посъветвана да потвърди на Никола курса за следващия ден, за да дойде той отново пред дома им. При пристигането му е задържан за 24 часа. От Министерство на вътрешните работи отговориха, че по случая се води разследване, материалите са докладвани в прокуратурата и са върнати с указания към Шесто районно в София. След изтичането на тези 24 часа Никола Маринов е освободен.

Светла е наела адвокат, а с дъщеря ѝ работи психолог.

„Ще се надявам медиите и социалната ангажираност на хората да направят случая социално чувствителен, а прокуратурата и съдиите – безкомпромисни. Надявам се този човек и всеки друг, който наранява децата ни, да стигне до мястото, където трябва да бъде“, призова Светла Милушева.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.