Повдигнаха обвинение на мъжа, пребил починалия 11-годишен Дамян

0

11-годишно дете от варненското село Брестак почина дни, след като е било бито от бащата на негов съученик. Инцидентът станал след конфликт между двете момчета. Варненската районна прокуратура води разследване. Направената тройна съдебномедицинска експертиза показва, че смъртта на детето не е свързана с побоя, предаде БНТ.

Миналия вторник 11-годишният Дамян се спречкал със свой съученик и го ударил. Пострадалото дете се оплакало на баща си, а той открил Дамян и го пребил в центъра на село Червенци, където учат двете деца. По-късно пострадалото момче се прибрало в дома си в село Брестак с училищния автобус. След като видели нараняванията, родителите му подали сигнал на телефон 112.

„Каза: „Майко, утрепаха ме от бой“. И „Къде се намирам“ каза. Лявата му ръка беше счупена в китката. Имаше на главата 3 цицини, устните му тука надути, кръв“, каза Ана Христова – майка на Дамян.

„Виждам детето си, то не беше бито, то беше полуубито“, каза бащата Слави Асенов.

Пребитото дете е откарано във варненската болница „Св. Анна“. Прието е със счупена китка на лявата ръка и е оперирано. Три дни по-късно умира в болницата. Според съдебните експерти е имало тежко заболяване.

„Към днешна дата разполагаме единствено с предварително становище на вещите лица, които са извършили аутопсията, че категорично няма причинно-следствена връзка между побоя, който е бил на 24 и настъпилата на 27 октомври смърт“, каза Невена Илиева, районен прокурор на Варна.

От кметството в Червенци, заявиха, че мъжът, пребил Дамян, е напуснал селото заедно със семейството си.

„Те работят в областта на дърводобива и където има сечища, те са там. Досега е нямало проблеми. Нямало е караници между съседи, конфликти“, каза Снежина Атанасова, временно изпълняваща длъжността кмет на село Червенци.

Срещу бащата, пребил 11-годишното дете, е повдигнато обвинение за причиняване на средна телесна повреда. Разследването по случая продължава.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.