Потоп във Варна: Водопровод се спука и превърна булевард в река

0

Спукване на магистрален водопровод предизвиква огромно наводнение на булевард „Васил Левски“ във Варна късно снощи, съобщи БНТ. Това от своя страна е довело до засядане на автомобил и малък автобус. Наложи се аварийни екипи да изведат возилата от мястото на инцидента.

Водопроводът е избил на ул. „Петър Скорчев“, като са се откъснали големи парчета асфалт и се е отворила дупка с дълбочина два метра. Подлезът за автомобили, отвеждащ към бул. „Княз Борис I“, е затлачен с кал и временно бе непроходим.

Водоподаването в района бе временно спряно, но след това бе възстановено, след като абонатите бяха прехвърлени към стария водопровод.

Аварията е причинила само материални щети, няма пострадали. Последствията ще бъдат остранявани в продължение на поне две седмици, според Петър Карагьозов от ВиК-Варна. Той обясни, че за момента няма как да се установи причината за спукването на водопровода.

„Булевардът беше замърсен с инертни материали, ние предприехме действия по неговото почистване. В момента е почистен на 80-90%, възстановено е движението. На мястото на аварията е отцепен районът. Улицата е непроходима. Подадена е вода на абонатите по резервно трасе, като се надяваме в рамките на днешния ден то да бъде напълно възстановено“, заяви още Карагьозов.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.