Поредни разкрития за мафията ГЕРБ: Кметът на Петрич загробил 800 000 лв. с нагласена поръчка (документ)

0

Кметът на Петрич от мафията ГЕРБ Димитър Бръчков е поредният „капацитет“ на шайката, който пилее обществен ресурс в името на чекмеджетата, а прокуратурата отново спусна чадър над престъплението.

Сигнал до Narod.bg разкри престъпленията, извършени покрай обществена поръчка за близо 800 000 лева за ремонт на сградата на Община Петрич.

Кметът Бръчков е доволен – в „ремонта“ на тази сграда потънаха безследно 800 000 лева

Куцият ремонт, типично по гербаджийски, е извършен с нагласена обществена поръчка по европейска програма с дофинансиране от общинския бюджет.

Поръчката е с чиновническото заглавие „Основен ремонт и внедряване на мерки за енергийна ефективност на обществени сгради, находящи се в град Петрич по проект в изпълнение на ОПРР 2014-2020 за „Подобряване на енергийната ефективност на обект „Сграда на общинска администрация – обновяване на административна структура“.

Заради съмнения, че обществената поръчка, забележете – с нулев енергиен ефект, е нагласена, е подаден сигнал до Окръжната прокуратурата в Благоевград. Тук започват абсурдите – обвинителят Георги Мадолев установява, че обществената поръчка за 734 000 лева без ДДС е пусната с критерии, на които да отговаря точно определена фирма – „Реалити Терм“ ЕООД на Марек Луканов.

Прокурор Георги Мадолев признава, че са допуснати нарушения на Закона за обществените поръчки (ЗОП), договорът за саниране на общината е незаконосъобразен, в постановлението си пише, че „за кмета е било налице задължение да отстрани кандидата на основание чл. 107, ал. 1, т.1 от ЗОП и на основание чл. 110, ал. 1, т.2 от ЗОП да прекрати процедурата“.

Държавният обвинител пише дори, че кметът от ГЕРБ Димитър Бръчков е „нарушил служебните си задължения в качеството си на възложител на обществената поръчка“!

Но… винаги има едно „но“, с което прокуратурата замита под килима кражбите на ГЕРБ.

В случая това „но“ е скрито в следното изречение, сътворено от този юридически гений Георги Мадолев – кметът и членовете на общинската комисия, разгледала тръжните документи в състав Катя Валериева Стоянова, Тодор Кирилов Янков и Лъчезар Николаев Янков, воглаве с кмета Бръчков, „нямат мотив за извършване на такова умишлено престъпление“…

Затова въпреки установеното престъпление прокурор Мадолев отказва да образува досъдебно производство за очевадната далавера на кмета от ГЕРБ с ремонта на сградата на Община Петрич…

Narod.bg обещава ВТОРА ЧАСТ на разследването за престъпната обществена поръчка на Димитър Бръчков с още скандални факти, в която става ясно каква е щетата за петричани, както и дали има ефект от „ремонта“ за 800 000 лева, даден на „наша фирма“.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.