Полицията скрила жалби срещу сина на кметицата на Марикостиново

0

Прокуратурата отказала да образува досъдебни производства по цели шест преписки

Нови разкрития започнаха да излизат за сина на кметицата на Марикостивоно, който преби мъж, докато е в пробация.

Районното управление на полицията в Петрич скрило две жалби срещу сина на кметицата на село Марикостиново Гергана Тодорова – Велко Тодоров, а прокуратурата отказала да образува досъдебни производства по шест преписки. Освен това държавното обвинение прекратило производства за закана за убийство. 

Това става ясно от съобщение на Апелативната прокуратура в София, след като преди два дни бе възложена проверка на всички досъдебни производства, образувани срещу младежа, както и на всички преписки в районното управление на полицията.

В понеделник от Районната прокуратура в Благоевград съобщиха, че синът на кмета на петричкото село Марикостиново пребил мъж, въпреки че е в изпитателния срок на условно осъждане по друго дело.

Според местни медии побойник многократно е престъпвал закона – предизвикал е катастрофа, след като е седнал зад волана пиян и дрогиран, нанесъл телесна повреда с нож, прострелял човек с незаконно оръжие и др.

Сега от държавното обвинение съобщават, че кметският син е привлечен като обвиняем и спрямо него е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Срещу него към настоящия момент са образувани общо десет преписки и досъдебни производства.

От проверката, извършена на място в Районно управление на полицията в Петрич, е установено наличие на архивирани две жалби, касаещи В.Т., за които не е уведомена компетентната прокуратура.

По шест от преписките, заведени по повод сигнали и жалби от различни лица за деянията (в т.ч. за побои, закани, грабеж), са постановени откази от образуване на досъдебни производства. Досъдебното производство, образувано за закана с убийство, е прекратено.

През ноември 2018 г. на В.Т. е наложено наказание от една година „лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок и лишаване от право да шофира за срок от една година по дело за престъпление по транспорта.

Сега ще бъде осъществен контрол от Окръжната прокуратура – Благоевград върху прокурорските актове по приключените преписки и досъдебното производство, както и ще има произнасяне по архивираните в полицията преписки.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.