Полицейски чадър над касапина Георги? Дрехите му чисти, само кървавият нож го уличава

0

След месец закъснение се изследват дрехите, с които касапинът от Стара Загора Георги Николаев е бил облечен в деня на престъплението. По тях няма следи от кръв, тъй като убиецът ги е прал няколко пъти. Разследващите полицаи от града под липите не са предоставили навреме за изследване кървавото облекло, заради което доказателствата са унищожени. Именно това поражда съмнение, че униформените са се опитали да спасят изверга с татуировките.

Вероятно подалият оставка прокурор Георги Видев също е искал да помогне на рецидивиста, след като не е потвърдил решението на Районния съд да бъде задържан. В понеделник главният прокурор Борислав Сарафов изрази остро възмущение от сериозните пропуски, допуснати в работата на прокурор Видев при определянето на мярката за процесуална принуда спрямо обвиняемия Георги Георгиев в съдебно заседание на Окръжен съд-Стара Загора на 5 юли 2023 г. На него съдът е гледал като втора инстанция жалбата на обвиняемия срещу наложената му мярка за неотклонение задържане под стража от Районния съд в града. Тогава Видев не е подкрепил становището на Районната прокуратура да се иска задържане под стража и е приел без възражения решението на тричленния съдийски състав на Окръжния съд, че нанесената телесна повреда на момичето е лека, заради което Георгиев бе пуснат на свобода без никаква наложена му гаранция.

Практика на прокуратурата е за подобни престъпления да иска задържане под стража, но в конкретния случай не го е направила. Не го е направила и съдия Татяна Коева, тъй като се е позовала на материалите на държавното обвинение и на становището на съдебния медик. Не е взела под внимание криминалното досие на Георги и че рязането на Дебора е извършено по време на пробация, предава Лупа бг.

Припомняме, че на 26 юни около 23:30 ч. в полицията е получен сигнал от съседка на кланата 18-годишна Дебора, че тя е потърсила помощ от нея. Младата жена била с множество порезни рани и обилно кръвотечение. Момичето било настанено в болница.

На следващия ден – 27 юни насилникът е задържан за срок от 24 часа. Към момента на задържането му Георги Николаев е бил в условията на вече наложено наказание – пробация, за престъпление, извършено по същия член. Той има две подобни деяния, а това е третото.

„Първото досъдебно производство е за нанасяне на средна телесна повреда. Такова обвинение е повдигнато. Считаме, че средната телесна повреда се е изразила в мозъчно сътресение и изпадане в безсъзнание. Тепърва ще се изследват всичко допълнителни доказателства“, съобщиха от прокуратурата.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.