Полицайката Симона на Семерджиев остава на улицата, Темида отхвърли жалбата й

0

Скандалната полицайка Симона Радева остава без работа. Административният съд София-град отхвърли жалбата срещу уволнението й, предаде „Телеграф“.

Бившата служителка на реда беше освободена месеци след катастрофата на столичния булевард „Черни връх“, която беше предизвикана от Георги Семерджиев. При нея загинаха две млади момичета.

Радева атакува решението на началника на СДВР от 12 септември. Тя и защитата й твърдяха, че са нарушени правата на бившата служителка по време на дисциплинарното производство.

След приключване на вътрешното разследване тя била изслушана, дала обяснение, помолила обаче да даде и писмено становище, но в 7-дневен срок, тъй като била бременна, за което представила амбулаторен лист, става ясно от протокола на съдебното заседание, проведено на 13 февруари.

Скандалът със Симона Радева се разрази в първите часове след катастрофата. Най-напред се твърдеше, че тя е била в джипа на Семерджиев по време на инцидента. След това се оказа, че е пътувала с него часове преди това. Най-скандалното твърдение беше, че тя му е носила стълба, за да може бившият футболист да се прибере в дома си. Един от първите хора, които са отишли на мястото бил нейният приятел Мирослав Якимов, който също беше уволнен дисциплинарно.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.