Полицай заплаши със зареден пистолет съсед

0

Полицай заплаши свой съсед с оръжие в София. Случаят се разиграл броени дни след като бивш служител на МВР застреля психолога Иван Владимиров – Нав, а поводът отново бе съседска разправия.

За новия случай е подаден сигнал на телефон 112. Свидетел, застанал пред камерата на бТВ посочва, че името на полицая е Венцислав Мазнев.

На 12 февруари около 10:30 ч. мъж, който живее в района, прави забележка на Венцислав за отрязано дърво. Тогава Венцислав вади пистолет, зарежда го и го насочва към съседа си.

“И му казва, че ще го гръмне и го пита какво прави там“, казват съседи.

От МВР потвърдиха, че в случая е замесен техен служител, който работи в столичното 6-то районно управление. И допълниха, че веднага е отстранен от длъжност, започната е дисциплинарна проверка.

Отнето е служебното му оръжие.

По думите на живеещите в района униформеният Венцислав Мазнев не за първи път проявява агресия. Преди няколко месеца заплашил 19-годишно момче.

„Все пак това е човек с оръжие. Ние не знаем дали е прегледан психически, дали като ги приемат на работа – имат някаква база за избор на тези хора“, разказа свидетелят пред бТВ.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.