Побойниците от Калояново се помириха в съда, но остават в ареста

0

„Разбрахме се с него и няма да правим повече щуротии”, каза пред съда 33-годишният Васил Гогов. „Повече няма да се бием и да се караме родовете”, допълни 47-годишния Аспарух Донков.

Двамата участници в масовия бой в Калояново преди дни, днес се явиха пред съда с общи белезници и се примириха в съдебната зала. Обещаха да са кротки и повече да не се карат и да не се бият. Това обаче не им помогна и магистратите ги оставиха зад решетките, пише TrafficNews.

„Най-тежката мярка за неотклонение се явява единствената адекватна към настоящия момент и от Районна прокуратура-Пловдив искаме обвиняемите да останат за постоянно в ареста”, каза прокурор Георги Коджаниколов.

Защитниците на побойниците – адвокат Будаков и Константинов за Донков, и адвокат Бахов за Гогов, поискаха по-лека мярка, различна от „задържане под стража”.

Обвиненията срещу тях са, че са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред. Припомняме, че след скарване на опашка за социални помощи в Калояново възникна скандал, който прерасна в масов бой с тухли, колове, железа и камъни. Мелето продължи дори и след намесата на полицията.

По делото са разпитани всички участници в мелето, включително и полицейските служители и свидетели, присъствали на място. Двамата побойници са с обременено съдебно минало. Аспарух Донков има две присъди и е лежал в затвора. Васил Гогов е осъждан пет пъти, включително за тежки умишлени престъпления, извършени по време на изпитателен срок.

Предвид съпричастността на двамата към престъплението и богатото им криминалното досие, съдът прецени че са на лице предпоставки за извършване да друго престъпление, както и вероятност за укриване, при по-лека мярка и ги остави в ареста.

Защитниците и на двамата заявиха че ще обжалват решението в законовия 3-дневен срок.

Датата на заседанието пред Окръжен съд-Пловдив е 22 юни.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.