Побесняла карловка подпали джипа на съседите за отмъщение

0

Жена от карловско село подлуди съседите си и им причини огромни главоболия. Отношенията между тях не били конфликтни, но дамата ги подозирала, че те са виновни за това 4-5 години по-рано да бъде освободена от работа и таяла мъст към тях. Съседите й – възрастни родители на двама мъже, пък се стремели да не й се мяркат много пред очите, тъй като били чували, че има отмъстителен характер и се опасявали, че при спор може да им навреди.

Бащата имал рожден ден и по този повод двамата братя със семействата и родителите си посетили ресторант. Прибрали се късно вечерта. Единият брат паркирал джипа си пред къщата в селото, след което със своето семейство заминал с друга кола за Карлово.

Възползвайки се, че било тъмно и наоколо нямало хора, съседката решила да запали возилото. За целта взела червена на цвят запалка, която използвала за газовия си котлон. След това отишла до паркирания джип и клекнала до задната дясна гума. Започнала да нагрява с огънчето черната пластмаса, която се намирала зад задна дясна гума. В резултат на действията й започнал процес на горене по пластмасовите части на автомобила, като огънят се прехвърлил по задната броня, задния десен калник и задната дясна гума. Като видяла, че джипът гори, съседката се прибрала. Набрала тел. 112 и предала объркани съобщения за запаления автомобил. Обадила се повторно с нейното име, както и трети път, но с различно име, като говорила объркано за пожара. След това излязла от дома си и гледала как колата гори.

Междувременно гръмнала дясната задна гума на джипа. Родителите на братята излели и видяли, че гори. Успели сами да угасят огъня, след което се обадили на сина си, за да му кажат, че джипът му е бил обхванат в пламъци. Прибирайки се към селото, той видял съседката да шпионира в посока към пламналата кола. Последвал я и започнал скришом да я наблюдава. Видял как няколко пъти влиза и излиза от къщата си, стига до края на улицата и гледа какво се случва след пироманското й изпълнение.

Синът я наблюдавал около 30 минути, след което отишъл до джипа. Там вече били полицаи. На следващия ден бил извършен оглед на местопроизшествието и опис на щетите. Собственикът на джипа споделил подозренията си, че съседката е запалила возилото. Ден по-късно жената предала запалката, с която предизвикала пожара. Срещу нея било повдигнато обвинение. Експертиза показала, че страда от дисоциално личностното разстройство, което се характеризира с асоциално поведение, импулсивност, неспособност за съпреживяване и емпатия и за преживяване на вина. Това разстройство на личността й според експертизата обаче не нарушава качествено и не мотивира болестни причини в психичните сфери, тоест съседката може да носи отговорност за действията си и е вменяема. Била е осъждана и друг път.

В крайна сметка магистратите я наказали с шест месеца лишаване от свобода условно, с три години изпитателен срок.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.