По дрехите на Георги Семерджиев е открита кръв от двете мъртви момичета

0

17 секунди трябват на вече обвинения за катастрофата на бул. „Черни връх“ Георги Семерджиев, за да излезе от мощния си автомобил и да избяга. Точно 46 минути по-късно пак той успява да стигне до дома си и да се качи в апартамента си със стълба, донесена от вече бившата полицайка Симона Радева.

Всичко това става ясно от ексклузивните кадри, с които само bTV разполага. Те са част от делото срещу Семерджиев. На тях се вижда, че той изминава пътя до дома си – тичайки.

На част от стоп кадрите от охранителните камери по пътя, по който минава Семерджиев, се вижда само силуета му, на други – се виждат дрехите му, а вещото лице, изготвило експертизата по делото на първа инстанция, прави и заключение, че бягащият мъж е без дясна маратонка и накуцва с десния крак, през рамо носи чанта, а на лявата си ръка носи часовник или друг светлоотразителен елемент.

По време на съдебните заседания в Софийски градски съд стана ясно, че в кориците на делото има и снимки, на които ясно се виждат татуировките на тила на Семерджиев.

„За съжаление точно слизането го няма. Но всичко от слизането от колата до дома всичко е установено. Безспорно е установено, че по неговите дрехи има кръв от жертвите. Което означава, че най-вероятно той е пипал автомобила от външната страна и след това се е бърсал в своите дрехи“, твърди зам.-директорът на НСлС Ясен Тодоров. Той уточнява – дрехите са открити в дома на осъдения. Там е била и лявата маратонка на Семерджиев.

Семерджиев минава по малките улички в района, а до крайната му цел има не малко камери. Всички те запечатват бягството.

С експертиза на кадрите секунда по секунда се вижда, че от булевард „Черни връх“ Семерджиев е минал през улица „Димитър Хаджикоцев“. Именно там е и първата камера, която е уловила бягството му.

Според вещото лице мъжът е без дясна обувка и докато тича накуцва с десния крак.

След това Семерджиев минал по булевард „Арсеналски“ и се насочил към улица „Зорница“. От там са и кадрите, на които най-ясно се виждат дори дрехите, с които е облечен.

От мотивите за присъдата на Георги Семерджиев стана ясно, че около 23:30 часа той е успял да стигне до своята автомивка, а след това и до дома си.

Металната стълба е пренесена до блока от вече бившата полицайка Симона Радева стана ясно още от мотивите на съда. Именно Радева я придържала и за да може Семерджиев да се качи по нея. Отново само bTV разполага с кадрите от този момент.

Вече няколко месеца тече и досъдебно производство относно това – бил ли е покровителстван Семерджиев от полицаи през последните години.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.