Пир по време на чума! Министрите от сглобката вилнеят в „Шератон“ (СНИМКИ)

0

Коледни бонуси за пенсионерите няма да има, но социалното министерство (което отговаря за пенсиите) миналия четвъртък вечер пирува в един от най-скъпите столични хотели – „Балкан“ (бившия „Шератон“). Това видя с очите си екип на ПИК от мястото на гуляя.

Предводителка на пищната веселба за около 350 човека е лично социалната министърка Иванка Шалапатова, която пристигна в шармантен тоалет. Другата „звезда“ на купона е бившата туристическа министърка от ГЕРБ Николина Ангелкова, която отскоро е директор в туристическата фирма на бившия олигарх от „Лукойл“ Валентин Златев.

ПИК успя да заснеме босовете на министерството при влизането им във фоайето на „Шератон“, луксозно украсено за нуждите на държавните служители. Кадър от самата зала, в която гърми купонът, пък показва, че чиновниците от сглобката са настанени на огромни банкетни маси, на които са сервирани несметни количества алкохол и ястия. Основният деликатес са различни видове италианска паста – равиоли, пене, талятели, талиолини.

За доброто настроение на високопоставените държавни чиновници е предвидена и музикална програма – популярната певица Теди Кацарова. На фона на нейните хитове служителите на министертвото въртят кръшни танци.

Логичният въпрос е „кой плаща“, но той е риторичен, тъй като е ясно, че целият масраф се поема от джоба на данъкоплатеца, тоест нашия!

Другият въпрос е „колко струва“, но той също е риторичен. Струва много, стотици хиляди левове, при цените на въпросния хотел, които са поне по 3 на тези в редовите ресторанти за простолюдието. 

Сами можете да си представите сметката за над 350 човека с много алкохол и кулинарни глезотии в „Шератон“! Плюс украса, плюс специална шоупрограма с известна изпълнителка, която се слави с високи хонорари!

Но в същото време същото това министерство, същата тази министърка Шалапатова и същият този Министерски съвет отказват да дадат по 50 лева на бедстващите български пенсионери за коледните празници…

Пир по време на чума! Празнува властта, народът гладува.

Паралелно с грандиозния банкет на социалното министерство в скъпарския „Шератон“, още едно парти на държавно ведомство се е състояло на същото място, научи ексклузивно ПИК. В съседна зала министърката на туризма Зарица Динкова е била патрон на друго празнично събитие – церемония на осмите Годишни награди на Министерството на туризма. Всъщност за този купон била дошла и Николина Ангелкова.

За организацията на партито са били изхарчени около 50 хиляди лева за коктейла и наградите. И този банкет не е минал без весела част, в която за доброто настроение на присъстващите са били ангажирани музикални звезди. Гостите на годишните награди в областта на туризма са се забавлявали с шлагерите на дует „Ритон“.

Преди месец банкет от грандомански мащаб организираха финансовият министър Асен Василев и протежето му, начело на НАП – Румен Спецов. Тогава 5-звездното тържество се завихри в „Sofia Event Center“, и то в нощта, в която центърът на столицата заприлича на бойно поле по време на протеста срещу БФС. На 16 ноември купища пари бяха пръснати за пир по случай професионалния празник на данъчните. Или казано с други думи – докато край Министерството на спорта се лееше кръв, от Министерството на финансите лееха маркови напитки.

Според официално известната информация само наемът за залата, в която данъчните пируваха, възлиза на около 80 хиляди лева. Спецов и Асен Василев привикали и най-скъпата поп звезда на музикалната сцена у нас – Любо Киров, чийто хонорар надвишава 10 бона. Разходите за купона на финансовото министерство и НАП обаче са били далеч по-внушителни от 100 хиляди лева, колкото са приблизително само наемът на помещението и възнаграждението на певеца. 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.