Пеньо Чешкия избяга в чужбина преди да влезе в пандиза

0

Най-бруталният и безмилостен изнасилвач Пеньо Мангъров, известен в родния ъндърграунд като Чешкия, е успял да избяга зад граница преди да го опандизят, за да се укрие и да се размине с 12-годишната присъда, която получил преди няколко дни. И тъй като решението на Висшия върховен съд не подлежало на обжалване, само за часове Чешкия е успял да организира напускането си от България и е потънал вдън земя, след като е разбрал, че е признат за виновен за отвличане и изнасилване на жена в условията на продължаващо престъпление и опасен рецидив. Органите на реда изобщо не са успели да го приведат в сградата за изтърпяване на престъпления. Това разказва пред Флагман.бг достоверен източник.

На 3 октомври т.г. ВКС призна за виновен Пеньо Мангъров – Чешкия за това, че на три пъти се е съвкуплил с лице от женски пол, като го е принудил към това със заплашване. С новата присъда на Апелативен съд-Пловдив бе отменена оправдателната част на първоинстанционната и Мангъров бе признат за виновен по обвинение за отвличане, като му е наложено наказанието „лишаване от свобода“ за срок от 12 години. Увеличен от 6 на 8 години бе и срокът на наказанието по обвинението за принуда. Определено бе едно общо наказание за двете престъпления.

Какво знаем за Пеньо Мангъров – Чешкия?

Той е сочен за безмилостен изверг, който бие, изнасилва и изнудва за пари жени, поръчков убиец от митренските години. Мъжът е известен и като чаровник с брутален нрав, който през няколко години е арестуван за различни престъпления. Признат е за виновен за две поръчкови убийства, извършени в Прага през 1998 и 1999 г., и е осъден задочно на 30 г. затвор в Чехия. Мангъров бе осъден на 20 години затвор заради убийството на Ладислав Цимерман в чешката столица Прага на 27 декември 1998 г. Трима чехи са били негови съучастници.

По-късно присъдата му беше отменена от Апелативния съд заради допуснати процесуални нарушения в досъдебното производство и делото беше върнато на Окръжна прокуратура за доразследване. Предприемачът Цимерман бил поръчан от съпругата му Мартина. По другото обвинение – за убийството на Иржи Витек, Чешкия бе признат за невинен.

„Нямам нищо общо и с двете убийства, ще видите, че съдът ще го разбере най-накрая“, заяви Пеньо Мангъров след приключване на процеса тогава. Той твърдеше, че по това време не е бил в Чехия, а негов съученик и приятел от спортното училище в Пловдив потвърди алибито му.

През 2004 г. Мангъров бе осъден на 8 г. лишаване от свобода за изнасилване в Пловдив. Излиза от затвора през октомври 2010 година. Няколко месеца след това обаче скандалният бандит е отново се озова в пандиза. През юни 2011 г. той бе задържан след спецакция на ГДБОП в столичния квартал „Люлин“. До ареста му се стига след продължило над половин година разследване.

Тогава бе задържан, защото изнудвал няколко жени за баснословни суми, биел ги, заплашвал ги с убийство, принуждавал ги да проституират и да му дават различни вещи – телевизори, златни бижута, лаптопи и мобилни телефони. При ареста в дома му тогава бяха намерени документи за банков сейф на негово име, договор за прехвърляне на заем от 60 000 лв., договор за наем и мобилни телефони.

Докато е бил зад решетките Чешкия е подържал профил в социалната мрежа Фейсбук. В него публикувал подробности за личния си живот и близо 20 снимки, на повечето от които помпи мускули полугол. В профила му е посочено, че се вълнува от спорт и книги. Слуша класическа музика. Любимата му книга – „ Мълчанието на агнетата“ на Томас Харис. Любимият му автор е Фройд. В графата семеен статус пише „вдовец“, което е доста странно.

Преди време Мангъров се ожени за адвокатката си и бивша столична прокурорка Соня Алексиева. Тя бранеше правата му в съдебната зала, но за кратко. Мангъров лично я изгони от съдебната зала и смени адвоката си, като това по всичко личи, че тогава е сложил край на връзката и брака им. Соня е жива и здрава и не става ясно защо Мангъров се е представял за вдовец, коментираха запознати.

Тогава във Фейсбук Чешкия описваше детайлно и битката си с правосъдието. Обясняваше, че срещу него е имало скалъпено обвинение за изнасилване на проститутка, за да може да бъде държан в затвора, докато тече разследването на двете убийства в Чехия. Определяше присъдата си от Пловдивския районен съд като „поръчкова“. Твърдеше още, че по време на процеса в Окръжния съд е било накърнено правото му на лична защита, в резултат на което е получил несправедлива осъдителна присъда за едно от двете убийства.

„Завиден е ентусиазмът на българската страна да разкрива случаи на поръчкови убийства в други държави, жертвайки свои граждани, при положение че не бе в състояние да разкрие нито едно от стотиците поръчкови убийства на собствена територия. Неслучайно чешкият художник Давид Черни изобрази България като тоалетна“, пишеше тогава Мангъров в профила си. Дали той е поддържал страницата си във Фейсбук или е възлагал задачата на някой друг – така и не стана ясно.

В ареста забива красавица, която изнудва с порно за 23 бона

Ако не ми дадеш 23 хил. лв., ще пусна в интернет клипче как правим секс. Ще го видят всички, включително родителите ти и дъщеря ти. Прехвърлил съм записа на 5 флашки, които ще изпратя и на други хора. Заканата към 30-годишната Ивелина от София отправя с нетърпящ възражение тон в началото на ноември 2019 г. Младата жена е от последните любовни завоевания на 39-годишния Мангъров, родом от Карлово, който освен с криминалните си прояви, е известен и със скандалните си връзки с хубави жени. За да е по-убедителен в заканата си, Мангъра крещи и дори “хвърля закани” към Ивелина, че иска парите веднага или ще избие зъбите и ще счупи главата. Парите са “нещо като глоба”, защото тя не се държала добре с него. Мангъра безцеремонно казва, че не му пука от никого и никой не може да му направи нищо.

После нарежда на красавицата сама да направи график на кои дати какви суми ще му дава. Ошашавена, тя се опитва да обясни, че няма откъде да намери толкова пари, нито от кого да ги поиска. Мангъра обаче е непреклонен и дава един ден срок. Докато Ивелина се лута да търси банков клон, за да набави поне част от сумата, я среща нейна приятелка и я съветва да подаде жалба в полицията.

На следващия ден тя отново се вижда с Мангъра, който вече е “по-благосклонен” и съобщава “радостната” вест, че опрощава част от “глобата”, защото се трогнал, като видял колко се е разстроила. Готов е “само” срещу 650 евро да даде едната флашка и да я остави на мира. Не пропуска обаче да подхвърли, че влезе ли в ареста заради нея, ще я преследва цял живот. Изнудваната красавица му дава 1200 лв.

Пеньо Мангъров е задържан на 11 ноември по обед на площад “Македония”, а спецпрокуратурата му повдигна обвинение. Той среща Ивелина преди повече от 2 месеца в ареста на бул. “Г. М. Димитров”. Там тя е на свиждане на своя приятел, а той на посещение на авер, когото покровителства. Докато разговаря с приятеля си, младата жена забелязва, че седящият наблизо мъж хвърля настоятелни погледи. След време двамата пак се засичат в ареста, но пак не разговарят.

На Ивелина прави впечатление, че непознатият вероятно е заможен, защото кара лъскав джип БМВ Х5, носи се елегантно облечен, вдъхва респект и познава надзирателите.

Бивша любовница на Пеньо Мангъров влезе в „Биг брадър“

Ели Владкова е най-известната жертва на измамника Пеньо Мангъров, който беше арестуван преди седмица покрай последните разкрития за убийството на боса на ВИС Георги Илиев. Тя е от десетината жени, които са се обединили в неофициална асоциация на жертвите на Мангъров.

Ели Владкова, която спечели “Биг брадър фемили” през 2013-а като Кузмова, беше прелъстена от Мангъров почти веднага след края на риалитито. Силиконовата блондинка дори официално се похвали, че върти любов с убиеца Пеньо Мангъров. Реализирането на любовта им през 2010 г. се забави, тъй като Мангъров беше в затвора. Но не и харченето на 200-те хиляди лева, които той успя да профука, бидейки зад решетките.

Сашо Чешкия е един от най-зловещите бандити у нас. Ели Владкова и още десетина от неговите жертви са се обединили в неофициална организация, за да се защитават и да помагат на други негови жертви.

“Въпросният Пеньо Мангъров е изнасилил една моя позната преди няколко дни във Варна в един хотел. Бил й обяснявал неща от типа на: „Ти знаеш ли кой съм аз“, показвал й статии и снимки от интернет за себе си, за да й обясни кой точно е, как преди 15 години застрелял някакви чехи… Разказвал й с подробности как бил убивал хора, без да му мигне окото, и никой нищо не можел да му каже или да го пипне с пръст, защото пред нея стоял дясната ръка на Алексей Петров.

Същия Пеньо бил държал 3000 проститутки в София и тя да избира или да работи за него, или ще я намери и щяло да й се случи нещо много лошо на нея и семейството й. Гаврил се с нея 3 часа и я пуснал да си ходи сутринта към 7-8 часа, че на всичкото отгоре й взел към 200 лева, които имала в нея”, разказва в интернет приятел на една от жертвите на Пеньо Мангъров.

Последната съпруга на Мангъров е “Мис Силикон 2011”

Двамата сключват брак през март 2019г.. Много скоро обаче тръгват слухове, че той е започнал да й създава проблеми и дори на няколко пъти я е пребил така, че е счупил скулите й. “Лили и Мангъров са си лика-прилика. Докато той обаче мами жертвите си, а после ги изнудва, тя мами, а после прави драми”, каза тогава бивш любовник на “Мис Силикон”.

През февруари 2023 г. легендарният изнасилвач Пеньо Мангъров бе спипан дрогиран зад волана на ламборгини в София. Той бе заловен зад волана на луксозния модел “Урус” – градски джип, пуснат на пазара през 2018 г. Месеци, след като е освободен за пореден път от затвора, Мангъров бил спрян за проверка на 22 февруари на бул. “Тотлебен” в столицата. Пътните полицаи го тествали за дрога. Тестът отчел наличие на бензодиазепини. Това са група психоактивни вещества, които се съдържат в масово приемани и предписвани успокоителни лекарства като диазепам, лексотан, ксанакс, рохипнол и т.н. Мангъров веднага е бил задържан, а Софийската районна прокуратура поискала постоянния му арест. Съдът обаче го пуснал под домашен арест.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.