Пази Боже да те срещне! Мъртвопиян с 4 присъди лети в насрещното на АМ „Тракия“, арестуваха го!

0

Полицията арестува 39-годишен зад волана да шпори пиян в насрещното на АМ „Тракия“ край Пловдив. Екшънът се разиграл около 8 часа тази сутрин. Колата се движела по аварийната лента на платното за движение към София, но в посока Бургас. След бърза координация между екипите и незабавна реакция от служители на Жандармерията, возилото било спрян в района на пътен възел „Цалапица“.

Последвала проба на 39-годишния шофьор, при която дрегерът за алкохол отчел над 1,5 промила. Създадена е организация да му бъде взета кръвна проба за химически анализ. В обясненията си мъжът посочил, че се е объркал при включване на аутобана от територията на полицията в Пазарджик. С полицейска заповед той е задържан в районното в Стамболийски и срещу него е започнато бързо производство, предава „Марица“.

Допълнителна справка в информационната система сочи, че в периода 2006 – 2021 г. той е изтърпял 4 присъди – една за предизвикана катастрофа с причинени телесни повреди и други три за шофиране след употреба на алкохол над 1,2 промила. За други нарушения на са му били връчени и 10 акта и 2 глоби с фиш.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.