Пак отложиха делото срещу Лютви Местан за убитото бебе

0

За 2 май от 10:00 часа бе отложено делото за тежката катастрофа през април 2019 г. край момчилградското село Загорско, с участието на Лютви Местан, при която загина бебе на шест месеца.

Основна причина за отлагане на заседанието бе отсъствието на Местан, в качеството му на един от двамата обвиняеми, по здравословни причини. На предходното заседание в края на февруари стана ясно, че той е получил исхемичен мозъчен инсулт. Входирал е уведомление, според което състоянието му не позволява да защитава пълноценно и адекватно законните си права. На 3 април му предстояло да се яви пред лекарска комисия, за удължаване срока на болничния.

Лютви Местан се защитава сам пред съда, след като се отказа в зала да го представляват двамата адвокати – Менко Менков и Нацко Дойчев.

На заседанието не се явиха също вещите лица, изготвили и входирали направената допълнителна автотехническа експертиза. Не се явиха също частното обвинение, както и един от двамата им адвокати. В залата бе вторият подсъдим – Юсеин Ахмед, който е и баща на загиналото вследствие на катастрофата бебе. Той обясни предходното си отсъствие с това на Лютви Местан.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.