Пак изследват дрогата в кръвта на надрусания убиец Георги Семерджиев

0

Експерти отново ще изследват съдържанието на упойващите вещества, които са били открити в кръвта на Георги Семерджиев, който през юли 2022 г. причини тежка катастрофа с две жертви.

Тричленен състав на Апелативен съд – София, пред който Семерджиев обжалва присъдата си от 20 години затвор за тежката катастрофа, при която загинаха две жени, назначи допълнителна токсикологична експертиза по делото. Тя беше поискана от защитата на подсъдимия и трябва да изясни по какъв начин се възприемат от организма различните видове наркотици, колко време е необходимо за разграждането им според метаболитните процеси.

На следващото заседание се очаква още да бъдат издирени и призовани две свидетелки, за които подсъдимият и защитата му твърдят, че съществуват и могат да съобщят факти от нощта на престъплението. До момента те не са открити. Чакат се и резултати от допълнителна ДНК-експертиза за откритите в автомобила на Семерждиев биологични следи.

Делото ще продължи на 6 декември.

През април т.г. Георги Семерджиев беше осъден на 20 години затвор от Софийския градски съд за тежката катастрофа с двете жертви, при която се е опитал да избяга, и за още четири престъпления.

За всяко от петте обвинения, по които беше признат за виновен, съдът определи различно наказание, като според законодателството се определя едно общо, най-тежко, за всички престъпления.

Семерджиев бе признат за виновен още за това, че в Студентски град е управлявал колата си Ауди след употреба на наркотични вещества, за което съдът му определи присъда от 2 години и половина затвор и глоба в размер на 1300 лв. По друго обвинение – за това, че е показал пред полицейски служители фалшива шофьорска книжка, издадена от Швейцария, той беше осъден на 5 г. затвор. Семерджиев е признат за виновен и за това, че на 5 юли м.г. е шофирал с фалшиви регистрационни табели, за което съдът наложи наказание от 11 месеца затвор.

Отделно – за друго престъпление – Районният съд в София го осъди на две години затвор за инцидент от май 2022 година, при който е нанесъл средна телесна повреда на Лъчезар Вутов – прорезна рана с мачете.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.