Отново: Започва война с войната по пътищата

0

Правителството предприема пакет от мерки срещу войната по пътищата, които ще действат постоянно, а не кампанийно. Това обяви министър-председателят Николай Денков в началото на заседанието на Министерски съвет.

Поредният пакет мерки включва ремонт на рисковите участъци по пътищата, регулярни проверки за спазването на пътните плавила, промени в обучението на водачите на МПС, както и за обучението по „Пътна безопасност“.

„Има теми, които са изключително важни и чувствителни за обществото. Една от тях е темата за безопасността на движението по пътищата. Затова една от първите срещи, които проведохме беше с министрите на вътрешните работи, на регионалното развитие и благоустройството, на транспорта за да видим какво може да направим, за да обърнем негативната статистика в положителна посока”, каза премиерът.

Една от марките започва да действа поще от днес – постоянни проверки по пътищата от няколко институции.

„Надявам се тази система да проработи и това, което е обещавано от наша страна – няма да работим кампанийно, няма да се случи днес, за да можем да го отчетем пред медиите, а това ще е част от нашата работа. Имаме планирани месечни срещи с представителите на отделните ведомства. Ако се справим както планираме, резултатите след няколко месеца ще бъдат видими“, каза Денков.

„Специално внимание ще обърнем на ремонтите на рисковите пътища. Мерки свързани с безопасното шофиране, промяна в подхода на обучение на шофьорите”, добави той.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.