Откриха 18 мъртви мигранти в камион край София

0

Телата на 18 мигранти са открити в камион край софийското село Локорско. Сигналът в МВР за изоставен товарен автомобил и група хора около него е постъпил около 14.15 ч. Няма данни за пътен инцидент, съобщават от полицията. Камионът бил с търговски номера. Пътниците са млади мъже, вероятно от Афганистан. По случая вече има задържани, научи NOVA.

По първоначална информация в него са били превозвани незаконни мигранти – около 40 души, които били укрити в изграден тайник под превозван дървен материал. Според данните към момента 18 от тях са починали, а други 9 са в тежко състояние. Общо 14 пострадали са транспортирани до няколко столични болници за оказване на медицинска помощ. 

Двама души са настанени в реанимацията на “Света Анна”, двама – в реанимацията на “Пирогов” и шестима – в реанимацията на ВМА. Двама в по-леко състояние са настанени в токсикологията на ВМА и още двама в токсикологията на “Пирогов”. Това каза в ефира на NOVA здравният министър Асен Меджидиев. 

От ВМА съобщиха, че до 18.00 часа в „Спешното отделение“ са докарани осем мъже. Петима от тях са настанени в реанимация, като четирима са в тежко състояние и се е наложила интубация и командно дишане. Трима души са настанени в Клиника по спешна токсикология.

Предприети са оперативно-издирвателни действия за установяване на водачите на камиона, които по данни на чужденците са избягали. Активната полицейска работа по случая продължава.

На мястото тече оглед. Разследването на смъртта на мигрантите ще бъде поето от Националната следствена служба (НСлС). Към мястото пътува и заместник-главният прокурор и директор на Националното следствие Борислав Сарафов.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.