От какво издъхна 11-годишното дете във Варна?

0

Предварително становище на вещите лица, които са извършили аутопсията, сочи категорично, че няма причинно-следствена връзка между побой над 11-годишно дете и смъртта му три дни по-късно, каза пред медиите днес във Варна районният прокурор Невена Илиева.

Тя посочи, че на 24 октомври е образувано досъдебно производство за причиняване на средна телесна повреда на 11-годишно дете. То се е прибрало вкъщи с травма на ръката, след което е отведено за преглед в болнично заведение. Там е установено, че детето има фрактура на китката и то е оставено в здравното заведение за операция.

Направен е оглед на местопроизшествието още на 24 октомври, разпитани са всички деца, присъствали на мястото, а поводът за причиняване на телесната повреда е спречкване между две деца – едното на осем години е ударено от дете на 11 години, обясни Илиева. Бащата на по-малкото дете се е саморазправил с по-голямото, като инцидентът е станал в центъра на село Червенци, община Вълчи дол.

Районният прокурор уточни, че на 27 октомври от болничното заведение е съобщено, че 11-годишното дете е починало. Назначена е тройна съдебномедицинска експертиза, която да установи причините за смъртта.

Илиева обясни, че вещите лица са обяснили, че при починалото дете има наличие на болестни изменения в организма, които водят до намален имунитет и увеличени лимфни възли по тялото му, но не свързани с упражненото насилие на 24 октомври. Официалното заключение ще се забави малко, тъй като са взети хистологични проби, които подлежат на анализ, каза още прокурор Илиева.

Срещу бащата има разследване и той е привлечен като обвиняем за причиняване на телесна повреда на малолетно дете, припомня БТА.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.