Оставка на националните предатели! Блокадите на миньори и енергетици продължават

0

Четвърти ден продължават блокадите на основни пътища в Старозагорско от протестиращи миньори и енергетици срещу националните предатели на върха на държавата.

Магистрала „Тракия“ е затворена при Стара Загора, както и пътят Стара Загора-Димитровград. Остава затворен и Подбалканският път при Гурково. Блокада има и в Раднево на пътя за Нова Загора.

Международният път Русе – Свиленград край ТЕЦ „Брикел“ в Гълъбово също е затворен, съобщи БНР.

Никой от протестиращите енергетици и миньори, нито от синдикатите не отиде на срещата с премиера Николай Денков в Министерския съвет преди ден.

Те заявиха, че са лъгани многократно и че ако някой иска да преговаря с тях трябва да отиде на магистралата. Заявиха и че не вярват на управляващите.

В края на миналата седмица правителството изпрати в Брюксел териториалните планове за справедлив преход на въглищните региони.

Преди ден премиерът на конци Николай Денков обясни, че плановете не затварят мини и ТЕЦ-ове, а протестиращите били подведени от политически амбиции на участници в протеста. Централите ще могат да работят до 2038 г., въпреки ресурса им за дейност, която гарантира енергийната ни независимост поне до 2050-а.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.