Оставиха в килия авера на Йордан, който заля с киселина гадателката Тони

0

50-годишният Веселин Вълчанов от Враца, обвинен че е помогнал на съгражданина си Йордан Цветанов да залее гадателката Тони с киселина в дома ѝ в Пловдив, остава в ареста. Мъжът направи опит да бъде освободен, но съдия Васил Тасев отказа да промени мярката му за неотклонение.

Според обвинението на 14 март двамата пътували с джип от Враца до Пловдив, за да нападнат 52-годишната Антоанета Тодорова в дома й. Цветанов слязъл от колата с маска, ръкавици и яке с висока яка и се насочил директно към апартамента на гадателката в кв. „Тракия“. Тони е трудноподвижна и приемала клиенти в жилището, затова входната врата била отключена. Щом видяла мъжа, попитала как да му помогне, а той отвирнал с: „Аз ще ти помогна“, и я залял със сярна киселина, след което се върнал при съучастника си и двамата отпътували обратно за Враца.

След покушението пострадалата жена е откарана в УМБАЛ “Св. Георги“ в тежко състояние с 12% изгаряния по тялото от трета степен.

На 20 март Районният съд пусна Веселин Вълчанов под гаранция в размер на 1500 лв. Седмица по-късно обаче окръжните магистрати му наложиха най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража”.

Решението подлежи на обжалване в 3-дневен срок.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.