Оперират скалпираното 5-годишно дете в Пловдив

0

Предстои операция на обезобразеното 5-годишно дете от Пловдив. Миналата седмица стана ясно, че момченцето е било обезобразено след побой от страна на мъжа, който живеел с майката. На места косата на детето е горена и липсва. От прокуратурата в града съобщиха, че мъжът многократно е малтретирал физически и вербално детето. Биологичният баща на момченцето е бил в чужбина по време на насилието. В петък вечерта Районният съд в Пловдив освободи майката с мярка „подписка“, но остави за постоянно в ареста приятелят ѝ.

„От косата на детето липсват 15 квадратни сантиметра не само коса, но и кожа. Детето е като скалпирано, колкото и да ми е тежко да кажа тази дума. Нараняването е много дълбоко”. Това заяви в ефира на НОва адвокатът на детето Васил Попов.

Според него раната е в резултат на изгаряне с гореща вода.

„Детето беше разпитано в мое присъствие. То има заболяване от аутистичният спектър и комуникацията с него е трудна. То не дава ясни обяснения, но дава насоки. Дори и здраво дете на тази възраст, при този стрес – трудно ще даде конкретика”, подчерта Попов.

Днес ще бъде направена операция на момченцето, при която ще му бъде направена пластика на главата заради липсващата кожа.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.