Оневиниха пловдивчанина Ангел, който преби до смърт 39-годишната си жена

0

Ангел Захариев, който преби до смърт жена си Нина преди малко повече от година, е бил оневинен и оправдан от съда по повдигнатите му обвинения, пише TrafficNews. Припомняме, че 40-годишният мъж е прилагал системен домашен тормоз върху 39-годишната Нина Захариева, след като употребявали големи количества алкохол.

Обвиненията срещу него бяха за това, че е причинил смърт по непредпазливост, вследствие на умишлено нанесена на пострадалата лека телесна повреда на 7 февруари 2023 г., като смъртта е настъпила на 10 февруари същата година.

Първоначално досъдебното производство се водеше от Районна прокуратура – Пловдив за нанасяне на телесна повреда в условията на домашно насилие, но тъй като жената почина, делото беше изпратено по компетентност на Окръжна прокуратура, с оглед на извършено по-тежко престъпление.

След като прекара няколко месеца зад решетките, през септември 2023 г. мъжът беше пуснат под гаранция в размер на 2000 лева. Причината – превишаване на максималния срок за задържане „под стаража“ по повдигнатите обвинения.

Делото срещу 41-годишният пловдивчанин Ангел Захариев се гледаше пред „закрити врата” заради съображения относно интимния живот на Нина и Ангел Захариеви.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.