Окончателно: Мъжът, прегазил 15-годишния Филип, остава зад решетките

0

Окончателно – мъжът, който на 2 септември пиян прегази на пешеходна пътека в София 15-годишния Филип, остава за постоянно в ареста. Единственото, което каза в съдебната зала 37-годишният Петър Тодоров, е, че „страшно много съжалява“. 

Заради шофирането с близо 60 километра над разрешената скорост и удара на пешеходната пътека, по повод на който свидетели разказаха, че Тодоров е форсирал двигателя на автомобила, за да мине преди детето да пресече, съдът реши, че той е с висока степен на обществена опасност, не спазва установените в средата правила и е действал в противовес на обществената нетърпимост към този род престъпление. Наличието на 2,1 промила алкохол в кръвта на Тодоров също е повлияло за решението. 

Адвокатът му се опита да каже, че делото е в прекалено начален етап и че все още не може да се установи дали става дума за евентуален умисъл, каквото е обвинението. Както и че той е съдействал на разследването, тъй като е дал показания още в началото, дал е и кръв за изследване. Въпреки това съдът реши, че мъжът трябва да остане в ареста. 

По време на заседанието стана ясно още, че по негови обяснения, той е изпил шест бири, а пред свидетел е разказал, че е искал да избърза и да мине преди детето. 

Днес по повод първия учебен ден от училището на Филип – 32 СУИЧЕ тръгва шествие към лобното му място на пешеходната пътека на кръстовището на улиците „Иван Шишман“ и „Генерал Йосиф В. Гурко“, за да се отдаде почит към паметта на детето и да се каже на институциите, че от тях се очакват мерки. 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.