Официално: Бившият борец Пламен Пенев е издъхнал след изваждането му от колата

0

На 31 декември 2023 г. в Окръжна прокуратура-Стара Загора е образувано досъдебно производство във връзка с получен сигнал за това, че на 30 декември 2023 г., вечерта, в Стара Загора, след неподчинение на полицейско разпореждане и преследване с патрулни полицейски автомобили, е възникнало пътнотранспортно произшествие. Установено е, че Пламен Пенев, на 58 г., е починал след принудителното му изваждане от автомобила от полицейските служители. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

След като случаят е докладван на дежурен прокурор от ОП-Стара Загора незабавно са предприети действия с оглед изясняване на обективната истина. Назначена е съдебномедицинска експертиза за установяване причините за смъртта на П.П., която е възложена на екип от трима съдебни медици от Съдебна медицина -Пловдив. Предстои представяне на заключение от експертите за изясняване причините за смъртта на 58-годишния мъж, като сред възможните е и механична асфиксия.

Работата по изясняване на случая продължава, събират се голям обем от доказателства за евентуално извършено престъпление по чл.123 от Наказателния кодекс – за причиняване на смърт при професионална непредпазливост от страна на полицейските служители.

Екип от наблюдаващи прокурори от Окръжна прокуратура-Стара Загора ръководи извършваните процесуални действия. Самото разследване е възложено от и.ф. главен прокурор на Република България на екип от следователи при Националната следствена служба. В случай че се съберат достатъчно доказателства, ще се пристъпи и към повдигане на обвинения спрямо всички отговорни лица.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.