ОФЕРТА: Христо Иванов предложил на Пеевски да си „делнат“ прокуратурата

0

„Лично аз отказах на Христо Иванов делкането, което той ми предложи в моя кабинет. Делкането да бъде сигурен как ще се избере Висшия прокурорски съвет, за да бъде избран ортака му Андрей Янкулов от неговия Антикорупционен фонд за главен прокурор и за зам.-главен прокурор Сава Петров. Лично стоя зад думите си – Христо Иванов и олигарсите зад него искат да вземат прокуратурата. Това е истината – битката е за КОНПИ и прокуратурата. Олигархията иска да овладее държавата“ – това разказа пред журналисти в кулоарите на парламента лидерът на групата на ДПС Делян Пеевски.

„Имаше добри разговори за конституцията как всичко ще е прозрачно, как Венецианската комисия ще каже кои регулатори да бъдат със 160 гласа. Но Христо Иванов излъга, като каза да не ги слагаме регулаторите, а да уредим само в конституцията, че може да има регулатори, за които да се реши друго мнозинство със законови актове, което не се случва в момента. Логично е, когато има определени парламентарни групи, управляващи, и опозиция регулаторит

„В залата се случи нещо нечувано – изявените евроатлантици от ПП-ДБ провалят в момента проекта на „Уестингхаус“ за ядрена централа заради Свилен Спасов, агента на Държавна сигурност, лично посочен от тях в борда на това дружество“, каза Делян Пеевски.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.