Очевидец за трагедията с майка и дъщеря в Пловдив: Забавиха спасяването на детето

0

Очевидец разказа в подробности за тежкото ПТП с жертва на „Брезовско шосе“ в Пловдив. Мехмед посочва, че е изтекла много кръв от момичето преди да го качат в линейката, а след това е имало забавяне. Той не обвинява никого за случилото се, но не е успял да сдържи тъгата си.

Във вторник, около 17:10 часа, на „Брезовско“, до хотел „Премиер“, станах свидетел на ужасна трагедия. Този път не бе замесен моторист или джигит. Една възрастна дама помете буквално дете, момиче и майка му. Две семейства се почерниха от един факт, а именно невнимание. Ужасен трафик, напрежение, жега, задръствания, затворени улици, неработещ градски транспорт, неработеща транспортна система. Линейката дойде на 5-та минута, качиха ги горките хорица на линейката.

С детето се опитваха поне 4-5 минути да качат количката, а тя бе счупена, загубиха се тези минути в бездействие. После я свалиха от количката и я качиха без нея, линейката не тръгна, казаха, че се оказва спешна медицинска помощ, още едни 7-8 минути.

Детенцето изгуби много кръв, много… Не се тръгна към болницата и в следващите минути, жизнено важни за живота. Понякога и една секунда е важна. Не упреквам никой, не нападам и не обвинявам…, изказвам тъгата си, не мога да я задържам повече…

Карайте бясно, не спирайте на зебри, не давайте път на колеги, бийте се, че са ви изпреварили, псувайте, викайте, показвайте пръсти и всякакви жестове, пошли! Не спазвайте дистанции и си пробвайте конските сили и мозъците на платното на булеварда, но утре това може да дойде и във вашия дом.

Каквото и да кажете, каквото и да кажа – един детски живот си отиде там В РАЯ и няма да се върне. Почивай в мир! Съболезнования на семейството! Майката е добре, слава богу! Не го пожелавам и на врага си“ , пише Д. Мехмед.

Междуременно под публикацията стана ясно, че преди 4 години и бременна жена е била блъсната на същото място.

„Точно на тази пешеходна пътека преди 4 години ме блъснаха бременна в седми месец . Бях спряла да преминат пешеходци и отпред имаше такси да завива. В същият момент един бус ме блъсна и ме прати в таксито. Чист късмет, че хората бяха преминали и не стана по-лошо. В цялата ситуация беше отново невниманието. Слава на Бога че с детето ми не се случи нищо от удара шийните ми прешлени са увредени. За секунда не внимание на един господин за малко не стана една голяма трагедия. Времето беше топло отново и трафика отново ужасен. Той си се размина с глоба и акт и нищо повече. Материалните щети се оправиха но ужаса от този ден не бих го забравила никога.“, разказва Петя Чокойска.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.