Обвинителят на прокурорския син: Пише сигнали срещу мен, вече са колкото книга на Достоевски

0

Синът на пернишкия прокурор Бисер Михайлов Васил зарива институциите със сигнали срещу наблюдаващия прокурор по делата му Георги Иванов. Това стана ясно на делото в Софийския районен съд, където днес се прави пореден опит да се разпитват свидетели.

„Сигналите срещу мен са колкото книга на Достоевски,“ обяви Георги Иванов в залата, включително имало такива, че му липсва мъжество и че е некомпетентен. А майката на Васил, Биляна Михайлова, подала миналата година сигнал за престъпление срещу правосъдието.

„Вероятно съм рекордьор по извършени проверки срещу действащ магистрат“, каза още Георги Иванов в съдебната зала. Повод да се заговори за сигналите стана, че Васил Михайлов и неговите адвокати Любомир Таков и Ивелин Велинов поискаха отвод на прокурора. Според тях той не бил безпристрастен и бил наблюдаващ прокурор по всичките дела на Васил Михайлов.

Адвокатите на Васил изпратили и писмо до главния прокурор по повод на прокурора Георги Иванов.

„Видимо е, че Георги Иванов има негативно отношение към Васил Михайлов, а на него му се дължи справедлив процес. Нетърпимостта е на базата на лична основа“, обясни адвокат Любомир Таков.

Заради многото сигнали Георги Иванов сам е поискал Инспектората на ВСС да му направи проверка дали делата му са разпределяни на случаен принцип. Тя е завършила в негова полза.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.