Обвиненият в убийството в пловдивската Арман махала не признава, ще разпитват свидетели

0

48-годишният Стефан Асенов от Пловдив, обвинен в умишленото убийство на Сами Арифов в Арман махала, не се признава за виновен и делото срещу него ще тръгне по общия ред с разпит на свидетели. Това стана ясно днес в Окръжния съд, където се проведе неуспешен опит за разпоредително заседание. Съдия Михаела Добрева отложи процеса за 11 януари, тъй като една от близките на загиналия не беше редовно призована. 

Както „24 часа“ вече писа, смъртта на 49-годишния Арифов настъпи на 20 февруари. Той и Асенов се скарали за 20 лв. по време на запой в махалата, на който присъствали още двама мъже. 

Сами Арифов работел и живеел в Германия, но се върнал у нас заради здравословни проблеми. По време на скандала той ударил Стефан и го изгонил от компанията. 48-годишният пловдивчанин се прибрал до дома си, взел кухненски нож и се върнал. Сами продължил да го обижда и двамата започнали да се бият на земята. Другите двама опитали да ги разтърват, но при вида на острието избягали. 

Според версията на подсъдимия Арифов му нанесъл зверски побой. В един момент бил с крака над него и Асенов замахнал с ножа, без да разбере какво е станало. Нанесъл на опонента си дълбока рана в корема, като прерязал артерия. 49-годишният мъж издъхнал от обилната кръвозагуба. 

По думите на наблюдаващия прокурор Мирослав Йосифов по тялото на Сами Арифов също имало травми от боя. „Счупени са носните кости, има охлузвания по лицето и цялото тяло“, обясни той по време на заседанието за определяне на мярка за неотклонение на Стефан. 

Според прокуратурата след скандала Асенов взел телефона на загиналия, който бил на стойност 3019 лв. Оставил го в заложна къща и проиграл парите на комар. Откраднал и часовника му.

За да заловят заподозрения, от пловдивската полиция завардиха входно-изходните артерии на града. Блокирана беше и махалата, а униформени проверяваха къща по къща. На 23 февруари Стефан Асенов беше задържан. 48-годишният мъж има 22 криминални регистрации и 3 присъди, но е реабилитиран.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.