Обвинената в трафик на бежанци бременна лекарка: Не участвам в канали, не взимам наркотици

0

Обвинената лекарка за трафик на бежанци Ирена Персенска, която е бременна в седмия месец, обяви, че не е возила нелегални мигранти. Пред Нова тв тя отрече и да е шофирала под въздействието на наркотици.

Часове след ареста и обвиненията за трафик на мигранти, бременната лекарка от Пловдив отрече да е участвала в нелегален превоз на сирийци. Ирена Персенска не пожела да застане пред камера и поиска гласът й да бъде променен. „Не мога да се съглася, че участвам в трафик на хора. Изобщо не участвам в никакви канали, дори нямам идея за какво става въпрос. Изказването на министъра за наркотици – няма такива неща. Днес доброволно сама съм отишла в лабораторията и съм дала кръв, за да докажа и покажа“, коментира Персенска.

Тя е една от тримата обвинени по случая. Задържани остават приятелят ѝ, военнослужещ в авиацията, и 25-годишен работник в завод.

Персенска каза, че е пътувала до Хасково, но когато я спрели полицаите, в колата ѝ не е имало сирийци. „Моят приятел е военен. В неговата кола не е имало такива хора. Не знам как е скалъпено. Аз дори не съм ходила до границата“, каза още лекарката.

От МВР потвърдиха, че соченият за спътник на жената в колата с мигрантите – 25-годишният Георги Божиков, действително е бил обявен за издирване в понеделник в РУ на село Труд. 3 дни след ареста му.

Разследването по случая продължава и се разпитват четиримата сирийци, открити в колата на лекарката, казаха от прокуратурата.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.