Общински съветник взима фирмите на убития Къро

0

Общинският съветник от Криводол Румен Илиев става собственик на фирми от обръча на Красимир Каменов-Къро след убийството му, показала проверка на “24 часа”. Той е управител на “Камекс Ка” – едно от трите дружества, в което официален собственик е Къро. Илиев е вписал това обстоятелство още през 2019 г. в декларацията си пред КПКОНПИ.

7 дни след разстрела на Каменов в РЮА Румен Илиев става собственик и управител на друга фирма – “Омега 69” ЕООД, която е наемател на общински паркинги в София. Тя също е на Къро, но формално е била собственост на бившата му съпруга Светлана, а след това и на приближения му бодигард Александър Младенов. Точно от него Румен Илиев купува фирмата, станала известна със скандала за паркинга до зала “Арена София”.

На 1 юни т.г. Румен Илиев купува и друга компания с много имоти под контрола на Къро – “Булрат” ЕООД, този път от Марио Христов, който е управител на един от боксовите клубове, регистрирани в зеленчуковата борса на Каменов.

Общинският съветник се появява и в новия списък на съвета на директорите на “Слатина-Къра” АД, която стопанисва едноименната зеленчукова борса в квартала. Заявлението в Търговския регистър е входирано от адвокат Виктор Рашев, който работи с компаниите на Къро. В стария управителен съвет са той, Каменов, разстреляната му съпруга Гергана и Гергана Първанова. В новия убитите в РЮА вече са заличени, а на тяхно място се появяват Румен Илиев и Тома Партанако, който е треньор по ръгби, както и адвокатка от София. В същата фирма директор беше Филип Стоянов, който заедно с бившата съпруга на Къро – Светлана, и приближения му в миналото Размиг Чакърян станаха свидетели срещу Красимир Каменов по разследванията за него.

Румен Илиев е общински съветник от 2019 г. Кандидат е на партията “Български демократичен център”, която има 5 от общо 13 съветници.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.