ОБРАТ: Делото срещу Митьо Очите се мести в Бургас

0

Делото срещу Димитър Желязков може да се премести в Бургас. Това става ясно, след като се разбра, че Върховният касационен съд в момента мъдри дали да остане в столицата, или да се гледа на територията на Митьо Очите.

Мегаделото срещу Димитър Желязков – Митьо Очите и 12-те участници в ръководената от него организирана престъпна група за разпространение на дрога, изнудвания и палежи е до под кривата круша. Около 10 пъти таман да тръгне, и е отлагано по най-различни причини. Ако отиде в Бургас, магистратите се надяват, че поне обвиняемите няма да отсъстват постоянно от делата.

Проблемите на Желязков и компания започнаха преди години след екшън в заведението „4you“, след което спецсъдът подпука цялата банда. В началото на август 2018 г. Очите бе спипан в Истанбул по подозрения, че е опитал да се укрие извън страната.

Дни по-рано при спецакция у нас бяха задържани други ъндърграунд герои, които по-късно осъмнаха с обвинения, че са част от кримибандата, ръководена от Желязков. В началото на 2020 г. започна и процесът в спецнаказателния съд, но там прокуратурата търпи сериозен провал. Към момента делото отново е в предначална фаза и след закриването на спецсъдилищата процесът, вместо да отиде в Окръжния съд в Бургас, се мъчи да стартира в Софийския градски съд.

Всъщност преди две години и половина процесът започна нормално, като в рамките на няколко месеца бяха разпитани и свидетели, сред които и ключовите потърпевши Йордан Йорданов – Данчо Паркета и Атанас Симеонов. Двамата свидетели не се явиха на вчерашното заседание. Йорданов и Симеонов се жалват, че са били подложени на изнудване, заплахи и палежи. По едно време доста изненадващо Йорданов и Симеонов оттеглиха голяма част от показанията си. Впоследствие беше открит и конфликт на интереси и делото отново бе прекършено в зародиш.

Първите опити за това бяха направени през есента на 2021 г., но от тогава до сега винаги се намират пречки, както се случи и вчера. Съдебната сага срещу Желязков и банда продължава на 20 февруари догодина.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.